Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila u oproštajni posjet irskog veleposlanika

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u oproštajni posjet veleposlanika Irske u Hrvatskoj sa sjedištem u Ljubljani Kierana Dowlinga...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je u oproštajni posjet veleposlanika Irske u Hrvatskoj sa sjedištem u Ljubljani Kierana Dowlinga.

Veleposlanik Dowling zahvalio je na dobroj suradnji te najavio dolazak svog nasljednika Tima Harringtona, budućeg rezidentnog veleposlanika u Hrvatskoj. Ministrica Pusić i veleposlanik Dowling izrazili su zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima, kao i odlukom Irske da u Hrvatskoj uskoro otvori veleposlanstvo što će svakako potaknuti daljnju suradnju dviju država. Razgovarali su i o aktualnoj situaciji u Hrvatskoj i Irskoj, a s obzirom da je Irska jedna od država koje se uspješno oporavljaju od posljedica gospodarske i financijske krize, ministrica je istaknula naš interes za iskustva u provođenju reformi, posebno onih koje su potaknule konkurentnost i rast gospodarstva.

Veleposlanika Dowlinga primio je u ponedjeljak, 8. rujna, i zamjenik ministrice Joško Klisović.

 



Priopćenja