Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica Plejić Marković održala političke konzultacije s meksičkom delegacijom

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković održala je u srijedu, 3. rujna 2014., političke konzultacije s Alejandrom Negrinom, direktorom za Europu u Ministarstva vanjskih poslova Meksika...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić Marković održala je u srijedu, 3. rujna 2014., političke konzultacije s Alejandrom Negrinom, direktorom za Europu u Ministarstva vanjskih poslova Meksika.

Razgovaralo se o političkim i gospodarskim odnosima dviju država, kao i o kulturnoj i znanstvenoj suradnji. Obje strane naglasile su važnost strateškog partnerstva EU i Meksika koje bi trebalo iskoristiti i za jačanje suradnje Hrvatske i Meksika.

Pomoćnica ministrice Plejić Marković govorila je o učincima punopravnog članstva Hrvatske u EU, o stanju u Ukrajini i Srednjoj i Istočnoj Europi, te ulozi Hrvatske u euro-atlantskim integracijama zemalja regije, dok je meksička strana izložila svoje viđenje stanja u Srednjoj i Latinskoj Americi.

Razgovaralo se i o suradnji na multilateralnom planu i globalnim pitanjima, osobito ako se uzme u obzir hrvatsko članstvo u EU, ali i nastojanje Meksika da ojača bilateralne odnose s europskim državama.



Priopćenja