Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović s državnim ministrom za euroatlantske integracije Gruzije

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je 30. lipnja državnog ministra za europske i euroatlantske integracije Gruzije Alexa Petriashvilija...


Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je 30. lipnja državnog ministra za europske i euroatlantske integracije Gruzije Alexa Petriashvilija.

Razgovaralo se o europskim i euroatlantskim aspiracijama Gruzije, pri čemu je zamjenik Klisović čestitao na nedavnom potpisivanju Sporazuma o pridruživanju Europskoj uniji. Također je putem Centra izvrsnosti ponudio pomoć i prijenos hrvatskih iskustava stečenih tijekom procesa pregovora za članstvo u EU. Razgovaralo se i o načinima unaprjeđenja dobre, ali nedovoljno razvijene bilateralne suradnje, osobito njezine one gospodarske. Gruzijski je ministar u tom kontekstu informirao o pogodnostima za inozemne ulagače u Gruziji. Ministricu Pusić i zamjenika Klisovića pozvao je u službeni posjet Gruziji.

Državnog ministra Petriashvilija primili su i pomoćnica ministrice za multilateralne poslove i globalna pitanja Vesna Batistić Kos i pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić, te voditeljica Centra izvrsnosti Mirna Vlašić Feketija.



Priopćenja