Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica ministrice Plejić-Marković primila izaslanstvo Egipta

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić-Marković primila je 18. lipnja izaslanstvo Ureda pučkog pravobranitelja i Nacionalnog vijeća za žene Arapske Republike Egipat...


Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Dubravka Plejić-Marković primila je 18. lipnja izaslanstvo Ureda pučkog pravobranitelja i Nacionalnog vijeća za žene Arapske Republike Egipat koje boravi u Zagrebu od 15. do 19. lipnja 2014. u okviru studijskog posjeta radi upoznavanja s radom institucija za zaštitu ljudskih prava u Hrvatskoj.

Razgovaralo se o trenutnoj situaciji u Egiptu nakon posljednjih promjena i izbora novog državnog vodstva te o mogućnostima bilateralne suradnje, a posjet egipatske delegacije temelj je za buduću suradnju u području zaštite i pomicanja ljudskih posebice ženskih prava.

Egipatsko izaslanstvo je posjetilo Ured pučke pravobraniteljice, Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Ured pravobraniteljice za djecu, Vladin ured za ravnopravnost spolova, Vladin ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Vladin ured za nevladine organizacije i MVEP – Centar izvrsnosti.



Priopćenja