Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Marušić sastao se s ravnateljicom ENA-e Nathalie Loiseau

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić razgovarao je u četvrtak, 12. lipnja, s ravnateljicom Francuske nacionalne škole za javnu upravu...

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić razgovarao je u četvrtak, 12. lipnja, s ravnateljicom Francuske nacionalne škole za javnu upravu (Ecole National d'Administration, ENA) Nathalie Loiseau o mogućnostima daljnjeg jačanja suradnje između ove ugledne francuske institucije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Pomoćnik Marušić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom suradnjom Ministarstva vanjskih i europskih poslova s ENA-om u okviru seminara, studijskih putovanja, stažiranja i stipendija, te je posebno istaknuo važnost daljnjeg obrazovanja zbog reforme javne uprave Naglasio je da Hrvatska želi biti okružena zemljama koje su države članice Europske unije, te da kontinuirano dijeli iskustvo pristupnog procesa sa zemljama kandidatkinjama i potencijalnim kandidatkinjama, te ostala znanja sa zemljama Mediterana kroz Centar izvrsnosti Ministarstva. Osim programa obrazovanja od strane ENA-e, za Hrvatsku je također važna suradnja hrvatskih institucija s ENA-om i zbog jačanja političke i socijalne svijesti građana.

Nathalie Loiseau predstavila je programe koji su trenutačno u ENA-i otvoreni za sudjelovanje polaznika iz Hrvatske, te je naglasila kako ENA Hrvatsku trenutno smatra jednom od ključnih partnera kao najmlađu članicu Europske unije. Dogovorena je suradnja na programima koji će se provoditi u Hrvatskoj i zemljama regije.

 



Priopćenja