Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić: Crna Gora treba dobiti pozivnicu za NATO

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u petak, 30. svibnja, na To Be Secure forumu u Budvi u Crnoj Gori na kojem se govorilo o budućnosti NATO-a i mogućnosti proširenja...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u petak, 30. svibnja, na To Be Secure forumu u Budvi u Crnoj Gori na kojem se govorilo o budućnosti NATO-a i mogućnosti proširenja. Ministrica Pusić tom je prilikom istaknula da je Crna Gora ispunila uvijete i da je spremna dobiti pozivnicu za članstvo u NATO savezu na predstojećem summitu u Velikoj Britaniji u rujnu ove godine.

„Ministar Kotromanović i ja, s hrvatske strane, i ministar vanjskih poslova i obrane Republike Slovenije, sa slovenske strane, zajedno smo napisali pismo državama članicama i Glavnom tajništvu NATO-a u kojem izražavamo stav, kao dvije zemlje iz regije članice NATO-a, da je Crna Gora ispunila uvijete i da bi trebala dobiti pozivnicu“, rekla je ministrica. Dodala je kako od pozivnice do punopravnog članstva može proći i do dvije godine i da tu postoji mogućnost, kako je kazala ministrica, da Crna Gora ispuni preostale uvijete za članstvo. Ministrica je istaknula kako je Hrvatska zainteresirana da se ispunjavaju uvjeti jer je to pitanje naše sigurnosti, ali Hrvatska je zainteresirana i da država, kad jednom ispuni zadane uvijete, dobije pozivnicu.

 Izjavu ministrice Pusić poslušajte ovdje:



Priopćenja