Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Marušić s nastavnicima razgovarao o projektu informiranja učenika o EU

S ciljem intenziviranja suradnje s organizacijama civilnog društva i školama te pružanja stručne pomoći nastavnicima u informiranju i educiranju o Europskoj uniji pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić susreo se...

S ciljem intenziviranja suradnje s organizacijama civilnog društva i školama te pružanja stručne pomoći nastavnicima u informiranju i educiranju o Europskoj uniji pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić susreo se sa skupinom nastavnika iz cijele Hrvatske u sklopu pilot projekta „Suradnja s nastavnicima u području europskih poslova“.

Pomoćnik ministrice Marušić naglasio je važnost koju Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pridaje komuniciranju s nastavnicima, učenicima i medijima o temama vezanim uz europske poslove, budući da su oni glavni multiplikatori znanja u tom području. Hrvatska se tijekom prvih deset mjeseci članstva u Europskoj uniji dobro pozicionirala kada je riječ o politici proširenja, te također u području energetike. Potreba za informiranjem se nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju povećala, pa će Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u suradnji s civilnim društvom pojačati aktivnosti komunikacije i informiranja kako bi se povećala razina znanja i obrazovanja o temama vezanima uz Europsku uniju.

Tijekom posjeta Ministarstvu vanjskih i europskih poslova nastavnici su se upoznali i sa sustavom koordinacije europskih poslova, a posebno s temama iz područja obrazovanja, politikama Europske unije koje se odnose na mlade, zapošljavanje, unutarnje tržište, te o programu Europske unije u području obrazovanja.

Projekt su organizirali Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te udruge GONG i Forum za slobodu odgoja, a ostvaren je u suradnji s Predstavništvom Europske komisije, Uredom za informiranje Europskog parlamenta te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije.



Priopćenja