Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održan sastanak Jadransko-jonskog vijeća

Pod predsjedanjem albanskog ministra vanjskih poslova u Bruxellesu je 13. svibnja održan sastanak Jadransko-jonskog vijeća na kojemu je sudjelovao zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović...

Pod predsjedanjem albanskog ministra vanjskih poslova u Bruxellesu je 13. svibnja održan sastanak Jadransko-jonskog vijeća na kojemu je sudjelovao zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović. Visoki dužnosnici Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije i Slovenije podržali su izradu i provedbu EU strategije za Jadransko-jonsku makro-regiju (EUSAIR), zahvalili Albaniji na uspješnom predsjedanju Jadrankso-jonskom inicijativom i ujedno izrazili podršku novoj predsjedavajućoj - Bosni i Hercegovini.

Zamjenik ministrice Klisović podržao je rad na strategiji za Jadransko-jonsku makroregiju, istaknuo važnost koju Hrvatska pridaje regionalnom pristupu i održivom razvoju ovog područja, te je posebno naglasio važnost suradnje u području energetske sigurnosti.



Priopćenja