Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić razgovarala s ukrajinskim kolegom Deščicjom

(Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja u utorak i srijedu sudjeluje na ministarskom sastanku NATO-a razgovarala je na marginama toga sastanka s ukrajinskim kolegom Andrijom Deščicjom...


(Hina) - Hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, koja u utorak i srijedu sudjeluje na ministarskom sastanku NATO-a razgovarala je na marginama toga sastanka s ukrajinskim kolegom Andrijom Deščicjom.
"Razgovarali smo o mogućnosti suradnje na nekim tehničkim projektima, uključujući dijalog unutar društva, stvaranje konsenzusa i pomirenja unutar različitih grupacija u ukrajinskom društvu", izjavila je ministrica Pusić.
"Bilo je riječi o tome da Ukrajina u izgradnji svojih institucija koristi neka od znanja i iskustava koje smo mi stekli za vrijeme pregovora o članstvu, iako Ukrajina u ovom trenutku ne pregovara o članstvu", rekla je ministrica.
Ona je izrazila nadu da će ministar Deščicja ovoga ljeta sudjelovati na Croatia forumu.
Ministri vanjskih poslova zemalja članica NATO-a snažno su osudili kao ilegalnu rusku vojnu intervenciju u Ukrajini i izrazili punu potporu ukrajinskom suverenitetu i teritorijalnoj cjelovitosti te suspendirali vojnu suradnju s Rusijom.

Izjavu ministrice Pusić poslušajte ovdje:

 



Priopćenja