Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Nova strategija razvojne suradnje i humanitarne pomoći

Na Međuresornom sastanku radne skupine za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć, održanom danas u MVEP, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je pripremu nove Nacionalne strategije razvojne suradnje i humanitarne pomoći...

Na Međuresornom sastanku radne skupine za razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć, održanom danas u MVEP, prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je pripremu nove Nacionalne strategije razvojne suradnje i humanitarne pomoći za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Ministrica se također osvrnula i na provedene aktivnosti u području razvojne politike na međunarodnoj i nacionalnoj razini te najavila sustavno prikupljanje hrvatskih tranzicijskih iskustava, kao i pripremu Hrvatske za Europsku godinu razvoja 2015. godine tijekom koje se u javnosti namjerava potaknuti dijalog i promišljanje o razvojnoj politici.

Međuresorna radna skupina uključuje nacionalne institucionalne i izvan-institucionalne sudionike u području razvojne suradnje i pružanja humanitarne pomoći.



Priopćenja