Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Marušić: „Uključivanje građana u europske procese odlučivanja i EU bliže građanima“

„Zalažemo se za uključivanje građana u europske procese odlučivanja i Europsku uniju bližu građanima“ istaknuo je pomoćnik ministrice Hrvoje Marušić...

„Zalažemo se za uključivanje građana u europske procese odlučivanja i Europsku uniju bližu građanima“ istaknuo je pomoćnik ministrice Hrvoje Marušić u obraćanju predstavnicima Komunikacijske grupe i komunikacijskih kontakt točkaka Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO) 17. ožujka 2014. u Predstavništvu Europske komisije.

Na sastanku su sudjelovali potpredsjednica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora za komunikaciju Jane Morrice i članovi Odbora te Branko Baričević, šef Predstavništva Europske komisije, Violeta Simeonova Staničić, voditeljica Ureda za informiranje Europskog parlamenta i Dario Baron,  pomoćnik ministra rada i mirovinskog sustava.

Govoreći o aktivnostima koje je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova provelo u cilju jačanja komunikacije s građanima i dodatnog obrazovanja predstavnika medija o europskim temama, Marušić je istaknuo kampanju ''Informiraj se i utječi!'' tijekom koje je održan niz seminara za medije i okrugli stolovi o EU. Naglasio je kako je kvalitetna komunikacija o europskim temama potrebna da bi Republika Hrvatska bila uspješna država članica. „Kao građani države članice EU dvostruko smo odgovorni  - za način na koji će Hrvatska ostvariti svoje interese, ali i za živote građana svih 28 članica budući da zajednički odlučujemo o zakonodavstvu, politikama i okvirima djelovanja Unije“, kazao je pomoćnik ministrice.

„U Hrvatskoj se vidi napredak u uključivanju javnosti u donošenju javnih politika. Potrebno je povećati kapacitet organizacija civilnog društva kako bi mogli adekvatno sudjelovati europskim procesima zajedno sa predstavnicima Vlade“, kazala je hrvatska članica EGSO-a Lidija Pavić Rogošić, koja je i komunikacijska kontakt osoba za RH.

Sudionici sastanka raspravljali su i funkciji komunikacijskih kontakt točaka EGSO-a i njihovoj ulozi u motiviranju građana da glasuju na svibanjskim izborima za Europski parlament. 

 

 



Priopćenja