Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović primio zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika Yeea

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se u ponedjeljak, 10. ožujka, sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Hoytom Yeeem...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se u ponedjeljak, 10. ožujka, sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Hoytom Yeeem, koji boravi u službenom posjetu Zagrebu. Razgovaralo se o aktualnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u Ukrajini, kao i već poduzetim ili planiranim koracima međunarodne zajednica s ciljem mirnog rješavanja krize te očuvanja suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine, uključujući putem angažmana u promatračkoj misiji OESS-a.

Također je bilo govora i o situaciji u Jugoistočnoj Europi s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu. Sugovornici su se složili da EU i SAD zajedničkim naporima moraju raditi na potpori BiH kao stabilnoj i funkcionalnoj državi koja napreduje u eurointegracijskom procesu, pri čemu je s američke strane pohvaljena konstruktivna hrvatska politika koja ide u tom smjeru.  Razmotreni su i odnosi sa Srbijom te je izražena nada da će se nakon predstojećih izbora u Srbiji stvoriti povoljne okolnosti  za rješavanje preostalih otvorenih pitanja između dvije zemlje.



Priopćenja