Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila pomoćnika američkog ministra obrane Cholleta

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s pomoćnikom američkog ministra obrane za međunarodne sigurnosne poslove Derekom Cholletom...

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se s pomoćnikom američkog ministra obrane za međunarodne sigurnosne poslove Derekom Cholletom koji boravi u Hrvatskoj.

Razgovaralo se o aktualnoj situaciji u regiji pri čemu je ministrica svog sugovornika informirala o jučerašnjem posjetu Beogradu i sastanku s prvim potpredsjednikom Vučićem na kojem su vraćene aerofoto snimke Hrvatske iz 1968.

Ministrica Pusić i pomoćnik Chollet složili su se kako je stabilna Bosna i Hercegovina važna za stabilnost regije, a ministrica je naglasila kako novi pristup eurointegracijskom procesu BiH treba biti prilagođen specifičnoj situaciji u BiH te da, umjesto da ih se promatra kao preduvjete za početak procesa, otvorena pitanja treba rješavati unutar samog procesa, dodajući kako je Bosnu i Hercegovinu također potrebno motivirati na ispunjavanje uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u.

Pomoćnik Chollet zahvalio je Hrvatskoj na doprinosu u mirovnoj misiji ISAF u Afganistanu kao i na konstruktivnom angažmanu u rješavanju globalnih sigurnosnih pitanja. Razgovaralo se također o temama vezanim za predstojeći NATO summit.



Priopćenja