Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Marušić susreo se s izaslanstvom Kanadsko-europske parlamentarne udruge

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić primio je u ponedjeljak 18. studenog 2013. izaslanstvo Kanadsko-europske parlamentarne udruge (Canada-Europe Parliamentary Association - CEPA) ...

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić primio je u ponedjeljak 18. studenog 2013. izaslanstvo Kanadsko-europske parlamentarne udruge (Canada-Europe Parliamentary Association - CEPA) koje je predvodio predsjednik Udruge David Tilson.

Pomoćnik ministrice Marušić informirao je sugovornike o iskustvima RH tijekom pristupnih pregovora s EU, prioritetima u okviru EU, politici proširenja i potpori državama Jugoistočne Europe u procesu europskih integracija, kao i reformama koje je RH provela s ciljem privlačenja stranih investicija te o hrvatskim planovima u području energetske politike.

Kanadska strana iznijela je svoja stajalište o aktualnim temama u odnosima EU-Kanada, osobito o Sporazumu o strateškom partnerstvu (SPA) i Ugovoru o slobodnoj trgovini (CETA). S obzirom da su nedavno zaključeni pregovori o CETA-i, sugovornici su istaknuli kako će potpisivanje CETA-e otvoriti prostor za unapređenje gospodarske suradnje između Kanade i RH.

Članovi Kanadsko-europske parlamentarne udruge susreli su se također i s načelnicom sektora Dubravkom Plejić-Marković, s kojom su također razgovarali o temama od zajedničkog interesa obiju država.
 



Priopćenja