Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović o primjeni Ugovora o slobodnoj trgovini između EU i Republike Koreje

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović razgovarao je s Choi Donggyou, glavnim direktorom za ugovore o slobodnoj trgovini Ministarstva trgovine, industrije i energetike...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović razgovarao je s Choi Donggyou, glavnim direktorom za ugovore o slobodnoj trgovini Ministarstva trgovine, industrije i energetike Republike Koreje o promjenama koje su uslijedile hrvatskim članstvom u Europskoj uniji s posebnim naglaskom na primjenu Ugovora o slobodnoj trgovini između Europske unije i Republike Koreje.

Ugovor o slobodnoj trgovini između EU i Republike Koreje eliminira carine za poljoprivredne i industrijske robe, ali uključuje i odredbe o pitanjima usluga, investicija, javne nabave, tržišnog natjecanja, prava intelektualnog vlasništva i transparentnosti u propisima o održivom razvoju. Nacionalna procedura Republike Koreje ne omogućuje automatsku primjenu trgovinskih sporazuma EU te je u tijeku provođenje unutarnjih procedura u EU i Koreji kako bi se Ugovor o slobodnoj trgovini što prije počeo primjenjivati i na Republiku Hrvatsku. Zamjenik ministrice Klisović i ovom prilikom je pozvao korejske gospodarstvenike na investiranje u Hrvatsku.



Priopćenja