Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na Hrvatsko-korejskom poslovnom forumu o gospodarskoj suradnji dviju država

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Veleposlanstva Republike Koreje i Agencije za investicije i konkurentnost 29. listopada održan je „Hrvatsko-korejski poslovni forum“.

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Veleposlanstva Republike Koreje i Agencije za investicije i konkurentnost 29. listopada održan je „Hrvatsko-korejski poslovni forum“. Forum su otvorili zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović i veleposlanik Južne Koreje Hyung-won Suh, obojica izrazivši uvjerenje da će se hrvatsko-korejski gospodarski odnosi u narednom razdoblju snažnije razvijati. Tome će svakako doprinijeti činjenica da je Hrvatska postala članica EU, koja s Korejom ima Sporazum o slobodnoj trgovini koji je u procesu prilagodbe u odnosu na članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Na forumu je bilo riječi i o važnijim hrvatskim projektima na području energetike, razvoja luka i željeznica te je izložen je plan Vlade RH za korištenje EU fondova. U radu Foruma sudjelovalo je 30-tak predstavnika južnokorejskih tvrtki, među kojima i predstavnici Samsung Electronicsa, Daewoo Internationala, Doosan Heavy Industriesa i Hyundai Engineringa. U drugom dijelu Foruma održano je više desetaka sastanaka između predstavnika hrvatskih i korejskih tvrtki, na kojima se detaljnije raspravljalo o mogućnostima suradnje u području trgovine i investicija.



Priopćenja