Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Domaći i međunarodni stručnjaci raspravljaju o održivom razvoju

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Batistić Kos otvorila je u Dubrovniku Stručni regionalni sastanak za povezivanje znanosti i politika Ujedinjenih naroda. Riječ je o dvodnevnom sastanku...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Batistić Kos otvorila je u Dubrovniku Stručni regionalni sastanak za povezivanje znanosti i politika Ujedinjenih naroda. Riječ je o dvodnevnom sastanku u suorganizaciji Ujedinjenih naroda i Ministarstva vanjskih i europskih poslova u ime Vlade Republike Hrvatske kao domaćina, uz potporu Centra izvrsnosti Ministarstva.

Sastanak ima za cilj identificirati glavne znanstveno utemeljene izazove održivog razvoja iz perspektive Mediterana, koji bi trebali biti uneseni u Globalno izvješće Ujedinjenih naroda o održivom razvoju. Sudjeluju međunarodni stručnjaci, predstavnici civilnog društva, međunarodnih organizacija te znanstvenih instituta koji će raspravljati o izazovima održivog razvoja. Sastanak bi trebao potaknuti i uspostavu mreže znanstvenih suradnika koji bi imali proaktivnu ulogu u kreiranju politika održivog razvoja.

 



Priopćenja