Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Marušić na Konferenciji o makroregionalnim strategijama

Pomoćnih ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić sudjelovao je na Konferenciji o makroregionalnim strategijama, održanoj u organizaciji Srednjoeuropske inicijative - CEI u Trstu...

Pomoćnih ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić sudjelovao je na Konferenciji o makroregionalnim strategijama, održanoj u organizaciji Srednjoeuropske inicijative - CEI u Trstu 11.listopada 2013. uz sudjelovanje visokih predstavnika Europske komisije, Odbora regija, talijanskog Ministarstva vanjskih poslova, te brojnih gospodarstvenika i predstavnika institucija.
Tijekom rasprave naglašeni su daljnji koraci kojima će se osigurati svrsishodnost i učinkovitost makroregionalnih strategija. Pomoćnik ministrice Marušić naglasio je nužnost fokusiranja na mjere i projekte koji će imati strateške učinke na području makroregija, kao i nužnost da se osigura potpuna usklađenost s ciljevima politika EU i nacionalnim prioritetima uključenih država. Istaknuo je i važnost makroregionalnih oblika suradnje i u funkciji pospješivanja procesa proširenja EU. Na marginama konferencije održan je i kraći radni sastanak sa zamjenicom ministra vanjskih poslova Italije Martom Dassù.



Priopćenja