Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović održao političke konzultacije s ukrajinskim kolegom Majkom

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović susreo se 3. listopada na marginama Croatia Foruma u Dubrovniku sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Viktorom Majkom.

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović susreo se 3. listopada na marginama Croatia Foruma u Dubrovniku sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Ukrajine Viktorom Majkom. Pozdravljeno je intenziviranje suradnje na razini dvaju ministarstava vanjskih poslova, dogovoreno na političkim konzultacijama dvoje zamjenika u ožujku ove godine, kao i nastavak dinamike susreta dužnosnika obiju zemalja na visokim razinama u predstojećem razdoblju. Uz razgovor o aktualnim bilateralnim odnosima, koji u posljednje vrijeme bilježe uzlaznu putanju, obje strane su izrazile i spremnost za jačanje suradnje na području gospodarstva, posebno u okviru energetike, što je i bila tema dubrovačkog Croatia Foruma.

Sugovornici su razgovarali i o predstojećem summitu Istočnog partnerstva u Vilniusu krajem studenog, pri čemu je zamjenik ministrice Klisović podržao do sad uložene napore Ukrajine u provođenju europskih reformi na različitim područjima. Bilo je govora i o aktivnostima Ukrajine u okviru njezinog aktualnog predsjedanja Organizacijom za sigurnost i suradnju u Europi.



Priopćenja