Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović s estonskom delegacijom o političkoj i gospodarskoj suradnji

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je glavnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Estonije Alana Streimanna i glavnog tajnika u estonskom Ministarstvu obrane Mikku Marrana...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je glavnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Estonije Alana Streimanna i glavnog tajnika u estonskom Ministarstvu obrane Mikku Marrana koji su u Zagrebu sudjelovali na političkim konzultacijama predstavnika Vlada dviju zemalja.

Obostrano su konstatirani vrlo dobri i prijateljski odnosi u kojima se osobiti naglasak stavlja na daljnju suradnju i nastavak političkih konzultacija u okviru Europske unije na područjima od zajedničkog interesa. Osim o predstojećem summitu u Vilnisu, sugovornici su razgovarali i o važnosti zadržavanja europske perspektive jugoistočne Europe u Europskoj uniji, a naglašena je i uloga RH kao nove članice u prenošenju znanja i iskustava u procesu europskih integracija.

U kontekstu jačanja bilateralne gospodarske suradnje razgovaralo se o potencijalima suradnje na različitim područjima, kako o suradnji na polju energetike tako i o mogućnostima suradnje estonskih i hrvatskih tvrtki na različitim područjima poput, primjerice, proizvodnje električnih vozila.

Nakon održanih razgovora, zamjenik ministrice Klisović i glavni tajnik u estonskom Ministarstvu vanjskih poslova Streimann zajednički su, u nazočnosti estonskog izaslanstva glavnih tajnika iz resornih ministarstava, otvorili Konzulat Republike Estonije u Zagrebu na čelu s počasnim konzulom Borisom Jukićem.



Priopćenja