Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Političke konzultacije s Crnom Gorom

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović održao je političke konzultacije s crnogorskom stranom koju su vodili Željko Perović, generalni...

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović održao je političke konzultacije s crnogorskom stranom koju su vodili Željko Perović, generalni direktor Opće uprave za bilateralne poslove i Biljana Šćekić, generalna direktorica Opće uprave za gospodarsku diplomaciju i kulturnu suradnju u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.

Potpora koju Hrvatska daje Crnoj Gori u procesu pristupanja Europskoj uniji, kako na političkoj tako i na ekspertnoj razini kroz Centar izvrsnosti, jest dodana vrijednost u našim bilateralnim odnosima. Također, rješavanje otvorenih pitanja kroz konstruktivan pristup obje strane, pozitivan je primjer dobrosusjedske politike. Jedna od tema razgovora bili su i novi ugovori o pograničnom režimu i graničnim prijelazima između Hrvatske i Crne Gore, s obzirom da je nakon ulaska Hrvatske u EU potrebno izraditi nove koji su u skladu s europskim zakonodavstvom.

Istaknuto je također kako se ovi dobri politički odnosi između Hrvatske i Crne Gore pozitivno odražavaju i na rast gospodarske razmjene.



Priopćenja