Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović primio brazilsko poslovno izaslanstvo

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, upoznao je brazilsko poslovno izaslanstvo o mogućnostima gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na sektor brodogradnje...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, upoznao je brazilsko poslovno izaslanstvo o mogućnostima gospodarske suradnje, s posebnim naglaskom na sektor brodogradnje. Naglasio je kako Hrvatska ima dugu tradiciju u kvalitetnoj gradnji različitih vrsta brodova te je istaknuo mogućnosti korištenja luka Rijeke, Zadar te luke Ploče za uvoz brazilskih proizvoda u Europu. Kazao je kako je geopolitički položaj Hrvatske jedna od njezinih ključnih prednosti, a razvoj infrastrukture, kao i realizacija energetskih projekata, gospodarski su prioriteti ove Vlade.

Carlos Eduardo Macedo, potpredsjednik brazilske unije brodograđevne, brodoservisne i offshore industrije SINEVAL-a, naglasio je kako je Brazil zainteresiran za suradnju na području brodogradnje i izgradnje naftnih platformi, te je izvijestio o predstojećim sastancima na tu temu s predstavnicima hrvatskih brodogradilišta.

 



Priopćenja