Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović primio jordansku gospodarsku delegaciju

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je 9. rujna gospodarsku delegaciju Hašemitske Kraljevine Jordan. Izaslanstvo je predvodio...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je 9. rujna gospodarsku delegaciju Hašemitske Kraljevine Jordan. Izaslanstvo je predvodio Issa H. Murad, predsjednik Jordan Europe Business Associationa (JEBA) i prvi potpredsjednik Jordanske gospodarske komore, te dr. Abdel Nour Habaybeh, počasni konzul Republike Hrvatske u Hašemitskoj Kraljevini Jordan.

Zamjenik ministrice Klisović istaknuo je kako dvije države imaju vrlo dobre bilateralne odnose te kako postoje veliki potencijali za unaprjeđenje gospodarske suradnje na različitim područjima, primjerice u prehrambenoj, farmaceutskoj i poljoprivrednoj industriji. Nadalje je izrazio zadovoljstvo kako je u posjet Hrvatskoj došla snažna delegacija gospodarstvenika koji posluju u sektorima u kojima se suradnja Hrvatske i Jordana može dodatno proširiti.

Predsjednik JEBA-a Issa H. Murad složio se kako postoje neiskorišteni potencijali na polju gospodarstva dviju država. G. Murad je osobito istaknuo potrebu uspostave brodske linije između Luke Aqaba i Luke Rijeka, jer Hrvatska, zbog blizine, sigurnosti i drugih pogodnosti, može postati jedan od ključnih partnera za prijevoz .

Bilo je riječi i o političko-sigurnosnoj situaciji na Bliskom Istoku. Zamjenik Klisović kazao je kako Hrvatska iznimno cijeni napore koje Jordan čini na zbrinjavanju mnogobrojnih izbjeglica iz ratom zahvaćene Sirije. 



Priopćenja