Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović primio u oproštajni posjet danskog veleposlanika

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u utorak, 17. srpnja, u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj...

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u utorak, 17. srpnja, u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Boa Erica Webera.

Zmvep Klisović zahvalio je na podršci koju je Danska pružala Hrvatskoj od njenog osamostaljenja te istaknuo kako je za Hrvatsku bila jako korisna razmjena iskustava s danskim MVP-om u smislu koncepta i provođenja gospodarske diplomacije te mehanizama za poboljšanje ulagačke klime u RH.

Veleposlanik Weber kazao je kako je, kao sudionik Promatračke misije Europskih zajednica u RH 1991. i savjetnik u Misiji Danske pri UN-u u Genevi u vrijeme kada je RH postala članica UN-a 1992. i u vrijeme održavanja Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji 1993., zadovoljan jer se pristupanjem Hrvatske EU zatvorio jedan krug. Dodao je kako ima veliko povjerenje u Hrvatsku i konstruktivnu partnersku suradnju Danske i RH unutar EU.



Priopćenja