Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Nebojša Koharović održao je političke konzultacije u Rumunjskoj

Pomoćnik ministrice za bilateralne poslove Nebojša Koharović održao je uzvratne političke konzultacije s Bogdanom Aurescuom, državnim tajnikom za strateške...

Pomoćnik ministrice za bilateralne poslove Nebojša Koharović održao je uzvratne političke konzultacije s Bogdanom Aurescuom, državnim tajnikom za strateške poslove Ministarstva vanjskih poslova Rumunjske. Glavne teme konzultacija bile su Istočno partnerstvo u kontekstu predstojećeg summita u Vilniusu, regija Jugoistočne Europe u svjetlu politike proširenja, te pitanja regionalne i globalne sigurnosti. Posebno je naglašena uloga Republike Hrvatske kao nove članice Europske unije u prenošenju znanja i iskustava državama regije u procesu eurospkih integracija. Rumunjskoj strani još jednom izražena je zahvalnost na podršci tijekom hrvatskim pristupnih pregovora kao i na brzoj ratifikaciji Pristupnog ugovora. Također je dogovoren nastavak intenzivne suradnje na bilateralnoj razini kao i u okviru politika Europske unije.

Pomoćnik ministrice Koharović održao je i zasebni razgovor u Vladi Rumunjske s veleposlanikom Mihneom Constantinescuom zaduženim za eneregetsku problematiku, na temu energetske sigurnosti i diversifikacije dobavnih pravaca i izvora.   



Priopćenja