Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Konzultacije glavne tajnice dr. Cvjetković s glavnim tajnikom austrijskog Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove dr. Kyrleom

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova glavna tajnica dr. Vesna Cvjetković održala je...

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova glavna tajnica dr. Vesna Cvjetković održala je redovite konzultacije s glavnim tajnikom Saveznog ministarstva za europske i međunarodne poslove Republike Austrije dr. Johannesom Kyrleom.

Uvodno su se generalni tajnici osvrnuli na svečanosti povodom obilježavanja ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, koje su održane u Hrvatskoj i u Austriji. Tijekom konzultacija se, između ostalog, razgovaralo o novoj ulozi koju Republika Hrvatska ima kao punopravna članica Europske unije, a posebno u pitanjima proširenja u kontekstu odnosa prema regiji Jugoistočne Europe. Razmatrana su aktualna pitanja vezana uz Europsku službu vanjskih poslova. Također se razgovaralo o mogućoj suradnji u području konzularnih poslova, te su se razmijenila iskustva vezana uz daljnju profesionalizaciju službi vanjskih poslova i koordinaciju EU-poslova.



Priopćenja