Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Hrvatska i Peru potpisali Memorandum o suglasnosti

Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike Peru za uspostavu mehanizma za političke konzultacije...

Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike Peru za uspostavu mehanizma za političke konzultacije potpisali su danas, 10.6., u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Nebojša Koharović i veleposlanik Republike Peru Juan Antonio Arrospide del Busto.

Tijekom sastanka sugovornici su naglasili potrebu za jačanjem bilateralnih odnosa na svim područjima od političkih i gospodarskih do kulturnih, znanstvenih, tehnoloških i sigurnosnih, kao i važnost međusobnih kontakata građana dviju država posebno s hrvatskom iseljeničkom zajednicom. Naglasili su također važnost pripreme bilateralnih ugovora o suradnji, koje će trebati uskladiti s pravnom stečevinom EU.

Pomoćnik ministrice Koharović i veleposlanik Arrospide del Busto razgovarali su i o aktualnoj situaciji, kako u Europi tako i Latinskoj Americi.



Priopćenja