Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Konferencija počasnih konzula RH

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 3. i 4. lipnja o.g. u Zagrebu organizira Prvu konferenciju hrvatskih počasnih konzula

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova 3. i 4. lipnja o.g. u Zagrebu organizira Prvu konferenciju hrvatskih počasnih konzula. Očekujemo sudjelovanje oko 60 naših počasnih konzula sa svih kontinenata (od njih ukupno 92), koji prvi puta organizirano borave Hrvatskoj. Osim počasnih konzula RH na Konferenciji će sudjelovati i voditelji predstavništva HGK u inozemstvu. Na konferenciji ce se razgovarati o najboljem načinu za pozicioniranje Hrvatske u svijetu, osobito na području gospodarske i poslovne suradnje kao i o komunikacijskim i logističkim zahtjevima vezanih uz dužnosti počasnih konzula. Glavna tema Konferencije bit će jačanje aktivnosti počasnih konzula,  u promociji hrvatskog izvoza i privlačenju stranih investicija. Tijekom dvodnevnog boravka u RH počasni konzuli će se susresti s najvišim državnim dužnosnicima i s predstavnicima relevantnih gospodarskih institucija i poslovnih udruženja.

Uvečer prvog dana Konferencije, zajedno s HGK i HUP za počasne konzule organiziran je prijem na kojemu bi se ostvario izravan kontakt sa čelnicima  50 najvećih hrvatskih izvoznika.

Drugi dan Konferencije konzuli će u MVEP poslušati prezentacije 24 hrvatske kompanije koje su proteklih godina dobile više nagrada 'Zlatni ključ' Hrvatskih izvoznika.



Priopćenja