Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pom. ministrice Batistić Kos na međunarodnoj konferenciji o pravima LGBT osoba

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Batistić Kos sudjelovala je na IDAHO Forumu - međunarodnoj konferenciji o pravima LGBT osoba...

Pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova dr. sc. Vesna Batistić Kos sudjelovala je na IDAHO Forumu - međunarodnoj konferenciji o pravima LGBT osoba, koja je održana 16. i 17. svibnja u Haagu, u povodu obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv homofobije i transfobije.

U okviru Foruma održan je neformalni ministarski sastanak o međuvladinoj suradnji kako bi se poboljšao položaj i prava LGBT osoba u Europi i svijetu. Sudjelovali su ministri i dužnosnici iz Nizozemske, Malte, Austrije, Finske, Belgije, Danske, Luksemburga, Velike Britanije, Švedske, Francuske, Irske i Hrvatske okupljeni u IDAHO Forumu. Ministri su istaknuli potrebu za poboljšanjem stanja ljudskih prava LGBT osoba te podsjetili na vodeću ulogu Europske unije na tom području.

Hrvatska je istaknula čvrstu opredijeljenost za jačanje prava LGBT osoba te napore koje ulaze Vlada u sprječavanju nasilja nad pripadnicima seksualnih manjina pri čemu je istaknuta potreba za još jačom suradnjom i interakcijom Vlade i civilnog društva.    



Priopćenja