Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović primio finsku ministricu unutarnjih poslova

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, primio je danas ministricu unutarnjih poslova Republike Finske Päivi Räsänen. Tijekom razgovora istaknuto je zadovoljstvo

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, primio je danas ministricu unutarnjih poslova Republike Finske Päivi Räsänen.

Tijekom razgovora istaknuto je zadovoljstvo vrlo dobrim odnosima i dinamičnom suradnjom realiziranom kroz već 15 twinning projekata na različitim područjima poput pravosuđa, jačanja administrativnih kapaciteta, zaštite okoliša i sigurnosti u prometu. Sugovornici su izrazili uvjerenje kako će se intenzivna suradnja nastaviti i unutar EU-a.

Zamjenik ministrice Klisović izvijestio je finsku ministricu o pozitivnom Izvješću Europske komisije o pripremljenosti Hrvatske za članstvo u EU te o stanju ratifikacija hrvatskog pristupnog ugovora.

Ministrica Räsänen zaželjela je dobrodošlicu Hrvatskoj u Europsku uniju i istaknula kako Hrvatsku vidi kao pozitivan primjer ostalim zemljama jugoistočne Europe. Naglasila je spremnost za prenošenje iskustava i suradnju s Hrvatskom u području civilnog upravljanja krizama te predstavila funkcioniranje finskog Centra za krizno upravljanje koji je zadužen za regrutaciju, obuku i slanje civilnih stručnjaka u međunarodne operacije i misije.



Priopćenja