Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović u Zadru na Ron Brown Forumu 2013

Treća po redu međunarodna konferencija pod nazivom „Brown Forum 2013: Poduzetništvo i rizični kapital – jačanje veza između američkih tvrtki i poduzetnika jugoistočne Europe“ održana je

Treća po redu međunarodna konferencija pod nazivom „Brown Forum 2013: Poduzetništvo i rizični kapital – jačanje veza između američkih tvrtki i poduzetnika jugoistočne Europe“ održana je u Zadru 8. i 9. travnja 2013. Na otvaranju su govorili zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović, veleposlanik SAD-a u RH Kenneth Merten, ministar poduzetništva i obrta RH Gordan Maras i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević, te visoki dužnosnik iz SAD-a, zamjenik pomoćnika državnog tajnika za Europu i Euraziju Philip Reeker. Pred okupljenih oko 200 sudionika iz regije i SAD-a, investitora, ulagača rizičnog kapitala i mladih poduzetnika, zamjenik ministrice Klisović je istaknuo kako hrvatska vanjska politika, između ostalog, novom dinamikom gospodarske diplomacije daje svoj doprinos revitalizaciji hrvatskog gospodarstva kroz privlačenje stranih ulagača i promicanje izvoza hrvatskih tvrtki, posebno srednjeg poduzetništva kao najpropulzivnijeg dijela gospodarstva. Ekonomski odnosi koji se na ovaj način intenziviraju odražavaju se i u političkim odnosima. Zajedničkom organizacijom Brown Foruma s američkim partnerima, Vlada Republike Hrvatske želi dati jači poticaj prepoznavanju ovog dijela Europe kao poželjne destinacije za trgovinu i ulaganja. Pri tome, Hrvatska će biti partner čija će skorašnja integriranost  u unutarnje tržište Europske unije pružati dodanu vrijednost u gospodarskoj i političkoj stabilizaciji regije, istaknuo je.

Tijekom Brown Foruma, zamjenik ministrice Klisović sastao se sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD-a za Europu i Euraziju Philipom Reekerom. Tom prilikom razgovarali su o politici suradnje i perspektivi euroatlantskih integracija zemalja jugoistočne Europe.



Priopćenja