Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić održala završno predavanje na Međunarodnoj konferenciji o javnoj upravi

U Dubrovniku je u nedjelju, 7. travnja, završila s radom Međunarodna konferencija "Europeizacija javne uprave i javnih politika: zajedničke vrijednosti norme i praksa". Završno predavanje održala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić

U Dubrovniku je u nedjelju, 7. travnja, završila s radom Međunarodna konferencija "Europeizacija javne uprave i javnih politika: zajedničke vrijednosti norme i praksa". Završno predavanje održala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

Na konferenciji o javnoj upravi i javnim politikama sudjelovalo je 40-tak znanstvenika istraživača iz više od deset zemalja. Konferencija je nastavak serije međunarodnih znanstvenih konferencija koje su organizirane 2008. i 2011. godine s ciljem jačanja i razvoja znanstvenog područja javne uprave i javnih politika kao i poticanja istraživačke suradnje i razmjene ideja uglednih znanstvenika i stručnjaka s navedenih područja.

Trodnevni skup organizirali su Međunarodno udruženje političkih znanosti i Institut za javnu upravu, te zagrebački Fakultet političkih znanosti i Pravni fakultet. Sudjelovali su znanstvenici iz Mađarske, Grčke, Australije, Izraela, Srbije, Rusije, Njemačke, Poljske, Nizozemske, Velike Britanije, Makedonije, Slovenije i Hrvatske.



Priopćenja