Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnici ministrice Nebojša Koharović i Vesna Batistić-Kos susreli se s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova

Pomoćnik ministrice Nebojša Koharović i pomoćnica ministrice Vesne Batistić-Kos održali su u Zagrebu u petak, 5. travnja, konzultacije s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva

Pomoćnik ministrice Nebojša Koharović i pomoćnica ministrice Vesne Batistić-Kos održali su u Zagrebu u petak, 5. travnja, konzultacije s državnim tajnikom rumunjskog Ministarstva vanjskih poslova Bogdanom Aurescuom. Državni tajnik za strateške poslove Aurescu naglasio je kako je Hrvatska važan partner Rumunjske u regiji što će osobito doći do izražaja ulaskom Hrvatske u EU.

Bilo je govora i o nastavku suradnje Hrvatske i Rumunjske u okvirima regionalnih organizacija kao što su SEECP, RCC, SEI i Dunavska komisija, te suradnje u okviru EU strategije za Dunavsku strategiju kojoj je Rumunjska jedan o inicijatora.

Tijekom sastanka sugovornici su se osvrnuli i na trenutnu situaciju u Jugoistočnoj Europi, a bilo je riječi i o aktualnoj političkoj situaciji u zemljama Istočnog partnerstva.

Razmatran je i nastavak suradnje u okviru multilateralnih foruma, uključujući i zajedničke aktivnosti i inicijative u relevantnim međunarodnim organizacijama.



Priopćenja