Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić sudjelovala na inauguralnoj misi Pape Franje

Na inauguralnoj misi Pape Franje, na Trgu svetog Petra, prisustvovalo je 132 državnih izaslanstava te dužnosnici najvećih svjetskih religija, a u službenom izaslanstvu Republike Hrvatske

Na inauguralnoj misi Pape Franje, na Trgu svetog Petra, prisustvovalo je 132 državnih izaslanstava te dužnosnici najvećih svjetskih religija, a u službenom izaslanstvu Republike Hrvatske, kojeg  je predvodio predsjednik RH Ivo Josipović, bila je potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

"Sve je bilo nekako posebno, obzirom da se čak i riječ Papa gotovo nije spomenula, budući da papa Franjo o sebi govori kao o rimskom biskupu i cijelo vrijeme inzistira na povratku skromnosti kao vrlini", rekla je Pusić.

U kratkoj propovjedi tijekom mise papa Franjo ponovno je naglasio svoju predanost siromašnima i potlačenima. "Prava moć nekog pape je u poniznom, konkretnom služenju", rekao je pozvavši redovnike da se "ne boje nježnosti".

Na središnjem vatikanskom trgu i okolnim ulicama okupilo se po sunčanom vremenu oko milijun ljudi, što je najveće okupljanje u Rimu od svečanosti beatifikacije pokojnog pape Ivana Pavla II. 1. svibnja 2011. kojoj je nazočilo 1,5 milijuna ljudi.



Priopćenja