Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić o važnosti izbora za EP

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je održavanje prvih izbora za Europski parlament u proljeće ove godine u Hrvatskoj te istaknula njihovu važnost za građane

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić najavila je održavanje prvih izbora za Europski parlament u proljeće ove godine u Hrvatskoj te istaknula njihovu važnost za građane.

U razgovoru s nizozemskim premijerom Rutteom, ministrica je zahvalila na dosadašnjoj potpori u procesu ratifikacije hrvatskog Ugovora o pristupanju u Nizozemskoj, a premijer Rutte je izrazio uvjerenje kako će proces ratifikacije u njegovoj zemlji uskoro biti uspješno okončan.

Ministrica Pusić  razgovarala je i s kolegama ministrima Rumunjske, Danske, Nizozemske, Švedske, Njemačke, Belgije, Estonije, Španjolske i Velike Britanije, te povjerenicima Europske komisije, Europskog parlamenta i Europske investicijske banke.

Mvep Pusić u Amsterdamu je sudjelovala na sastanku europskih liberalnih lidera, a na poziv nizozemskog premijera Marka Ruttea.



Priopćenja