Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske Freda de Graafa

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske Freda de Graafa zahvalivši mu na ratifikaciji u donjem domu nizozemskog parlamenta

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je predsjednika Senata Kraljevine Nizozemske Freda de Graafa zahvalivši mu na ratifikaciji u donjem domu nizozemskog parlamenta te naglasivši dobru suradnju između Hrvatske i Nizozemske na svim razinama i dodajući kako je za nas Europska unija znači stabilnost i trajnost institucija.

Predsjednik Senata je istaknuo kako je „Hrvatska obavila vrlo dobar posao“ te da je model za ostale zemlje u procesu europskih integracija s obzirom da je imala stroža pravila nego zemlje koje su ušle u prethodnim krugovima proširenja. Hrvatsku vidimo kao novu europsku članicu i jednakog partnera, kazao  je de Graaf.

Ministrica Pusić  izvijestila ga je i o ispunjenim zadaćama iz Akcijskog plana, kao i o procesu ratifikacije hrvatskog Pristupnog ugovora u zemljama članicama. Sugovornici su se složili kako je važno da Hrvatska pripremi projekte za europske fondove koji će joj stajati na raspolaganju nakon ulaska u Europsku uniju.

Razgovarali su također i o suradnji Hrvatske s ostalim zemljama u regiji, te o nastavku reformi, kao i o bilateralnim odnosima posebno u turizmu.



Priopćenja