Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić poručila da nema usporavanja u pregovorima oko Ljubljanske banke

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u ponedjeljak, 18. veljače, u Bruxellesu na Vijeću za vanjske poslove

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u ponedjeljak, 18. veljače, u Bruxellesu na Vijeću za vanjske poslove. Ministri vanjskih poslova zemlja članica EU-a govorili su o Istočnom partnerstvu, predstojećem sastanku na vrhu u Vilniusu, o situaciji u Maliju, Siriji i sankcijama za Zimbabve.

Na pitanje novinara o Ljubljanskoj banci, ministrica Pusić je rekla da su financijski stručnjaci završili svoj posao, dok su dvije države vrlo blizu sporazuma o rješenju čiji se sadržaj, zbog povlačenja iz pregovora slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca, neće mijenjati. Na pitanje je li došlo do usporavanja u pregovorima, ministrica je izjavila da je pregovore moguće završiti nakon što i jedna i druga strana postignu dogovor oko sadržaja sporazuma.

Na pitanje o novom slovenskom pregovaraču Tonu Kajzeru, državnom tajniku u kabinetu premijera Janeza Janše, ministrica Pusić je rekla: „očekujem da ćemo se danas ćuti. Nadam se da ćemo se susresti ovog tjedna“.



Priopćenja