Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić s crnogorskim kolegom razgovarala o prenošenju hrvatskih iskustava Crnoj Gori

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se u nedjelju u Santiago de Chileu s Igorom Lukšićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić susrela se u nedjelju u Santiago de Chileu s Igorom Lukšićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore.

Ministrica Pusić potvrdila je da njen crnogorski kolega dolazi u Zagreb u drugoj polovici veljače pri čemu će biti govora o nekim praktičnim temama vezanim za ulazak Hrvatske u Europsku uniju kao i o prekograničnoj suradnji. “Razgovarali smo i o suradnji u okviru Sporazuma o euroatlantskoj suradnji kojeg smo potpisali prošle godine i prema kojem Crna Gora i Hrvatska imaju cijeli niz projekata vezanih za zajedničku budućnost kao države članice EU-a, kao i zajedničku budućnost u NATO-u koji u našem dijelu Europe znači garanciju dugoročne stabilnosti institucija, nešto što je i za jednu i za drugu zemlju direktni interes”, izjavila je ministrica Pusić.

Ministar Lukšić kazao je da je s ministricom razgovarao o hrvatskim iskustvima iz procesa pristupanja Europskoj uniji. Kroz suradnju dvaju ministarstva Crna Gora se želi što kvalitetnije pripremiti za pregovarački proces i buduće članstvo u Europskoj uniji, ali i riješiti pitanje prekograničnog prometa između dviju zemalja nakon što Hrvatska postane članica EU-a, rekao je ministar Lukšić.

Uoči susreta u Zagrebu, dvoje ministara razgovarali su i o bilateralnoj suradnji, prije svega, o bilateralnim sporazumima koji bi mogli biti potpisani tijekom posjeta crnogorskog ministra.



Priopćenja