Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović s novim hrvatskim počasnim konzulom u Danskoj

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović 21. siječnja ove godine u hrvatskom Veleposlanstvu u Kopenhagenu uručio je Jakobu Ostervangu

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović 21. siječnja ove godine u hrvatskom Veleposlanstvu u Kopenhagenu uručio je Jakobu Østervangu Odluku predsjednika Ive Josipovića o imenovanju za počasnog konzula Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj.

Istaknuvši zadovoljstvo vrlo dobrim aktualnim bilateralnim odnosima, zamjenik Klisović je izrazio uvjerenje kako će osobni angažman novog hrvatskog počasnog konzula nedvojbeno pridonijeti daljnjem jačanju suradnje na kulturnom i znanstvenom području.

˝Jedna od osnovnih zadaća počasnih konzula je i jačanje suradnje na području gospodarstva, a naročito kad je riječ o promicanju hrvatskog izvoznog potencijala na stranim tržištima te upoznavanje potencijalnih investitora s konkretnim projektima i poslovnim mogućnostima u Hrvatskoj“, istaknuo je zamjenik ministrice Klisović.

Tijekom boravka u Kopenhagenu zamjenik ministrice Klisović susreo se i s predstavnicima Hrvata u Danskoj okupljenima u Hrvatskoj kulturnoj udruzi.



Priopćenja