Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović održao konzultacije s gruzijskim kolegom Davitom Zalkalianiem

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova RH Joško Klisović održao je 18. siječnja 2013. političke konzultacije s prvim zamjenikom ministrice vanjskih poslova Gruzije

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova RH Joško Klisović održao je 18. siječnja 2013. političke konzultacije s prvim zamjenikom ministrice vanjskih poslova Gruzije Davitom Zalkalianiem.

Tijekom konzultacija obje strane su izrazile zadovoljstvo međusobno vrlo dobrim bilateralnim i multilateralnim odnosima. Ocijenjeno je kako će dodatni poticaj unapređenju međusobnih odnosa osobito gospodarskih dati današnje potpisivanje Ugovora između Republike Hrvatske i Gruzije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu. S ciljem razvoja još tješnje bilateralne suradnje, hrvatska strana je izvijestila o namjeri skorog otvaranja Konzulata RH u Tbilisiju, na čelu sa počasnim konzulom. Zamjenik ministrice vanjskih poslova Gruzije izvijestio je o stanju odnosa Gruzije i Europske Unije, kako je to uz članstvo u NATO savezu, prioritet gruzijske vanjske politike. Zamjenik Klisović istakao je pritom spremnost Republike Hrvatske na prenošenje iskustva Gruziji glede procesa pristupa europskim integracijama. U razgovoru o bilateralnoj gospodarskoj suradnji zamjenici su istaknuli velike potencijale te je u tom smislu zamjenik Klisović predao gruzijskoj strani prijedlog Ugovora o cestovnom prometu. U nastavku razgovora razmijenjena su stajališta o situaciji u regiji i svijetu. Prvi zamjenik ministrice vanjskih poslova Gruzije susreo i s glavnom tajnicom ministarstva dr.sc. Vesnom Cvjetković.



Priopćenja