Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila izaslanstvo japanskog Ministarstva vanjskih poslova

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je 16. siječnja o.g. parlamentarnog zamjenika ministra vanjskih poslova Japana, Nj.E. Minoru Kiuchia s kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić primila je 16. siječnja o.g. parlamentarnog zamjenika ministra vanjskih poslova Japana, Nj.E. Minoru Kiuchia s kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Složili su se kako su odnosi vrlo dobri ali i da postoji prostor za bolju gospodarsku suradnju. 

Ove godine Hrvatska i Japan obilježit će dvadesetu obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa nizom kulturnih događaja, a očekuju se i posjeti na visokoj razini, uz redovito održavanje političkih konzultacija na razini dvaju ministarstava. Ministrica Pusić zahvalila je japanskoj strani na humanitarnoj i razvojnoj pomoći, pomoći u obnovi i razminiranju koje je Japan pružao Hrvatskoj tijekom proteklih godina, a sugovornici su se složili kako postoji i mogućnost suradnje dviju zemalja u mirovnim misijama. 



Priopćenja