Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice Hrvoje Marušić na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić sudjelovao je u ponedjeljak, 10. prosinca o.g., u Zagrebu na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u organizaciji Transparency International Hrvatska

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić sudjelovao je u ponedjeljak, 10. prosinca o.g., u Zagrebu na obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u organizaciji Transparency International Hrvatska.

Pomoćnik Marušić govorio je o naporima i postignućima hrvatske Vlade na tom području, osobito u kontekstu pregovora za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Naglasio je kako je tijekom pregovaračkog procesa, koji je za Hrvatsku bio zahtjevniji nego za države prethodnog kruga proširenja, uspostavljen učinkovit pravni i institucionalni okvir za borbu protiv korupcije. Podsjetio je kako je pozitivna ocjena hrvatskih napora na ovom području sadržana i u Sveobuhvatnom izvješću Europske komisije iz listopada ove godine, a potvrda je i stav Europske komisije koja je tijekom prošlotjednog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje potvrdila učinkovito funkcioniranje pravnog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije te prepoznala konkretne rezultate.



Priopćenja