Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Klisović s izaslanstvom austrijskog Ministarstvu europskih i međunarodnih poslova

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se, u srijedu, 28. studenoga 2012. godine, s državnim tajnikomu u Ministarstvu europskih i međunarodnih poslova Republike Austrije, dr. Reinholdom Lopatkom

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović sastao se, u srijedu, 28. studenoga 2012. godine, s državnim tajnikom u Ministarstvu europskih i međunarodnih poslova Republike Austrije, dr. Reinholdom Lopatkom.

U razgovorima su istaknuti vrlo dobri odnosi dviju zemalja, potvrđeni dinamičnom razmjenom posjeta na najvišim razinama, intenzivnom suradnjom na bilateralnom i multilateralnom planu te visoko razvijenom gospodarskom suradnjom. Razgovaralo se i o mogućnostima unaprjeđenja gospodarske suradnje te daljnjem privlačenju investicija iz Austrije.

U kontekstu članstva Hrvatske u EU i sveobuhvatnog izvješća o monitoringu Europske komisije, zamjenik ministrice Klisović je upoznao sugovornike s koracima koje Hrvatska poduzima kako bi izvršila preostale zadaće te je izvijestio o dinamici procesa ratifikacije Ugovora o pristupanju RH u EU. Državni tajnik Lopatka je ponovio tradicionalnu austrijsku potporu članstvu Hrvatske u Europskoj uniji što će proširiti i mogućnosti daljnje bilateralne suradnje Hrvatske i Austrije.



Priopćenja