Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić u Berlinu sudjelovala na projekciji filma o Hrvatskoj

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u Berlinu u raspravi nakon projekcije filma o „Twilight of Heroes – Croatia, Europe and the International Tribunal“

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovala je u Berlinu u raspravi nakon projekcije filma o „Twilight of Heroes – Croatia, Europe and the International Tribunal“. Film je nastao zahvaljujući „Europskoj inicijativi za stabilnost“, neprofitnom istraživačkom institutu sa sjedištem u Berlinu.

Prisutne, uglavnom predstavnike nevladinih udruga i studente, zanimalo je na koji je način Hrvatska uspjela postići napredak koji ju je doveo na prag Europske unije, za razliku od ostatka regije, te koja je bila uloga političara u tom procesu. Ministrica Pusić je kazala kako je uloga vodstva da vodi, a ne da prati, te da se ne prepusti populizmu.

Prisutne je zanimalo i kako je hrvatska javnost prihvatila presude generalima Gotovini i Markaču, odnosno kako je oslobađajuća presuda utjecala na odnose u regiji na što je ministrica poručila da bi svaka presuda, kakva god bila, utjecala na odnose u regiji.

Ministrica Pusić govorila je i o procesu ratifikacije hrvatskog Pristupnog ugovora te o tome što Hrvatsku još očekuje prije punopravnog članstva u EU.



Priopćenja