Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnica ministrice Vesna Batistić Kos preuzela jednogodišnje predsjedanje RACVIAC - Centrom za sigurnosnu suradnju

Pomoćnica ministrice dr. sc. Vesna Batistić Kos preuzela je u utorak, 13. studenoga 2012., jednogodišnje predsjedanje Multinational Advisory Group (MAG) upravljačkog tijela RACVIAC - Centra za sigurnosnu suradnju

Pomoćnica ministrice dr. sc. Vesna Batistić Kos preuzela je u utorak, 13. studenoga 2012., jednogodišnje predsjedanje Multinational Advisory Group (MAG) upravljačkog tijela RACVIAC - Centra za sigurnosnu suradnju.

Od osnivanja 2001. pa do današnjih dana RACVIAC je prerastao iz multinacionalnog regionalnog središte za pomoć u provedbi sporazuma o nadzoru naoružanja u zemljama Jugoistočne Europe u Centar za sigurnosnu suradnju, jedinstvenu međunarodnu organizaciju vezanu uz promicanje stabilnosti i sigurnosti u regiji.

Republika Hrvatska daje punu i aktivnu podrškom RACVIAC-u, čije je sjedište u Zagrebu, u Rakitju, a istovremeno područje djelovanja RACVIAC-a, stabilnost i sigurnost u regiji, jedan su od najvažnijih hrvatskih vanjskopolitičkih prioriteta.

Ugovor o RACVIAC - Centru za sigurnosnu suradnju potpisan je 14. travnja 2010 g. u Budvi od strane Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Srbije, Turske i Rumunjske. Ugovor je stupio na snagu 1. prosinca 2011. godine.



Priopćenja