Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović primio u nastupni posjet češkog veleposlanika

Sugovornici su potvrdili izvrsne odnose dviju zemalja, koji će se zasigurno intenzivirati ulaskom Hrvatske u EU. Zamjenik ministrice Klisović zahvalio je Češkoj na pomoći i potpori

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 12. studenog 2012., u nastupni posjet veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj Martina Košatku.

Sugovornici su potvrdili izvrsne odnose dviju zemalja, koji će se zasigurno intenzivirati ulaskom Hrvatske u EU. Zamjenik ministrice Klisović zahvalio je Češkoj na pomoći i potpori koju pruža Hrvatskoj na putu u Europsku uniju, a razgovaralo se i o pripremama i izazovima koji stoje pred Hrvatskom u kontekstu predstojećeg članstva. Sugovornici su se složili kako je EU perspektiva ključna za stabilnost regije Jugoistočne Europe, osvrnuvši se i na nedavno održanu konferenciju o proširenju Prague Enlargement Dialogue.

Vezano za teme koje će, među ostalim, biti u fokusu hrvatske vanjske politike nakon ulaska u EU, razmijenjena su mišljenja o situaciji u zemljama Istočnog partnerstva i Južnog Mediterana. Razgovaralo se također o mogućnostima za jačanje gospodarske suradnje, posebno u području energetike kao i o pitanjima energetske sigurnosti. 



Priopćenja