Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić sudjelovao je na raspravi i ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju u grčkom parlamentu

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić sudjelovao je 30. listopada u Ateni na samoj raspravi i ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju u grčkom parlamentu te su tijekom posjeta Helenskoj Republici ujedno održane i političke konzultacije s predstavnicima grčkog ministarstva vanjskih poslova

Pomoćnik ministrice za europske poslove Hrvoje Marušić sudjelovao je 30. listopada u Ateni na samoj raspravi i ratifikaciji hrvatskog Ugovora o pristupanju u grčkom parlamentu te su tijekom posjeta Helenskoj Republici ujedno održane i političke konzultacije s predstavnicima grčkog ministarstva vanjskih poslova.

Pomoćnik mvep Marušić iskoristio je priliku kako bi zahvalio na tome što Grčka svesrdno podupire članstvo RH u EU u kontekstu njihove politike potpore euro-atlantskoj integraciji svih zemalja Jugoistočne Europe. Isto tako, na sastanku je istaknuto kako su odnosi Hrvatske i Grčke vrlo dobri, bez otvorenih i neriješenih pitanja, s perspektivom daljnjeg napretka, posebice u području gospodarske razmjene.

Političke konzultacije održane su sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Helenske Republike Dimitrisom Kourkoulasom, ravnateljem Glavne uprave za EU poslove Franciscosom Verrosom te ravnateljem Uprave za vanjske odnose EU Leonidasom C. Rokanasom.

Na sastanku se razgovaralo, između ostalog, o skorašnjem hrvatskom ulasku u EU i potencijalu buduće suradnje, bilateralnim odnosima, regionalnoj suradnji, upravljanju EU fondovima te konačno i o skorom grčkom predsjedavanju EU. Tom prilikom je posebno naglašena važnost nastavka procesa proširenja Unije, jednog od prioriteta grčkog predsjedanja Unijom u 2014. godini. 



Priopćenja