Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić primila delegaciju ministarstva vanjskih poslova Narodne Republike Kine

Ministrica Pusić istaknula je da je posjet kineskog zamjenika ministra potvrda dobrih odnosa dviju država podsjetivši na nedavni posjet Narodnoj Republici Kini ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića i zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića

Ministrica Pusić istaknula je da je posjet kineskog zamjenika ministra potvrda dobrih odnosa dviju država podsjetivši na nedavni posjet Narodnoj Republici Kini ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića i zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Joška Klisovića. Skori ulazak Hrvatske u Europsku uniju značit će i dodatnu sigurnost za kineske ulagače, izjavila je ministrica Pusić te dodala kako bi otvaranje avionske linije između Zagreba i Pekinga pridonijelo jačanju gospodarskih odnosa te većem broju kineskih turista zainteresiranih za Hrvatsku.

Zamjenik ministra Song Tao, inače i glavni tajnik Tajništva za suradnju Narodne Republike Kine sa zemljama Srednje i Istočne Europe, naglasio je kako je Hrvatska prva zemlja regije koju je posjetio te da pridaje veliku pažnju bilateralnoj suradnji s Hrvatskom, ali i s regijom.

Dvoje sugovornika složili su se kako su infrastruktura i turizam važna područja bilateralne suradnje. Zamjenik ministra Song Tao pozvao je ministricu Pusić da posjeti Kinu do kraja ove godine te dodao kako je predsjednik Narodne Republike Kine Hu Jintao posjetio Hrvatsku kao jedinu zemlju u Istočnoj i Srednjoj Europi.

Tajništvo za suradnju Narodne Republike Kine sa zemljama Srednje i Istočne Europe je institucija koja djeluje unutar kineskog Ministarstva vanjskih poslova, a koja sudjeluje u koordinaciji kineskih ulaganja i kreditnih plasmana u zemlje Srednje i Istočne Europe. 



Priopćenja