Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zamjenik ministrice Joško Klisović primio izaslanstvo makedonske vojske

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose između dviju zemalja, a general Koteski zahvalio je na podršci koju Hrvatska kontinuirano pruža Makedoniji na njenom putu za članstvo u NATO i EU istaknuvši spremnost za daljnje širenje suradnje

Sugovornici su potvrdili vrlo dobre bilateralne odnose između dviju zemalja, a general Koteski zahvalio je na podršci koju Hrvatska kontinuirano pruža Makedoniji na njenom putu za članstvo u NATO i EU istaknuvši spremnost za daljnje širenje suradnje. Osvrnuo se posebno na reformu makedonskih oružanih snaga i planovima za predstojeće razdoblje te istaknuo kako je Hrvatska izrazito važan regionalni partner posebno radi skorog članstva u Europskoj uniji.

Zamjenik ministrice Klisović izrazio je zadovoljstvo napretkom Makedonije te je istaknuo važnost članstva u EU i NATO svih zemalja regije kao dodatnog elementa sigurnosti na ovim prostorima. Naglasio je kako će Hrvatska, sukladno svojim mogućnostima, snažno podržavati Makedoniju na njenom putu u EU te razvijati daljnju suradnju na područjima od zajedničkog interesa. 



Priopćenja