Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministrica Pusić razgovarala sa zastupnicima u britanskom Parlamentu

Ministrica vanjski i europskih poslova Vesna Pusić razgovarala je danas, 17. studenog 2012. godine, sa zastupnicima u britanskom Parlamentu koje je predvodio Lord Dundee, predsjednik Svestranačke skupine za Republiku Hrvatsku i počasni konzul Hrvatske u Škotskoj.

Ovom je prilikom ministrica Pusić izvijestila zastupnike o procesu pregovora za članstvo u Europskoj uniji te što je on značio za Hrvatsku u smislu izgradnje institucija i sazrijevanja društva. Također se osvrnula na izviješća Europske komisije, koja su objavljena u travnju i listopadu o.g., i tom prilikom naglasila kako je hrvatska spremna ispuniti sve obveze i postati punopravna članica Unije iduće godine.

Zastupnike je najviše zanimalo kakva su stajališta ministrice Pusić o krizi u Europskoj uniji i monetarnoj uniji. Također su se interesirali o stavu Hrvatske prema o daljnjem proširenju Unije te o ulozi Hrvatske u tom procesu.

Nakon sastanka sa zastupnicima, ministrica je prisustvovala aktualnom satu u Parlamentu.

Tijekom dana ministrica Pusić susrest će se ministrom vanjskih poslova Hagueom te će održati predavanje i sastanak u Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).
 



Priopćenja